Benelux

De Smederij

2013-09-10

Op het voormalige NDSM terrein bouwt IBB Kondor B.V. een hotel. De naam van het totale project refereert aan de voormalige functie van de gebouwen; De Smederij.

De Smederij

Van deze, uit meerdere gebouwen bestaande, voormalige werfsmederij zijn de zogenaamde “Puntenloodsen” al gerenoveerd en hebben een nieuwe bestemming gekregen. Tussen deze loodsen en een nog aan te passen gebouw wordt hier het 30 meter hoge en ca. 80 kamers tellende Brooklyn Hotel gebouwd. Beide langszijden van de nieuwbouw staan hier tegen de bestaande, lagere bebouwing.

 

De te monteren langs gevels van het hotel (hoofdzakelijk aluminium en glas) zijn daarom dus niet bereikbaar vanaf maaiveld, beide kop gevels wel . De uitdaging hierbij:

  • Een passende constructie in verband met de belendende percelen.
  • De posities van deze hulpconstructies in het gebouw i.v.m. de optredende krachten.

 

Voor bovenstaande uitdagingen is er na intensief overleg tussen hoofdaannemer, constructeur en AlimakHek een oplossing gevonden. 

  • 1 kopse gevel voorzien van een stalen steiger met daartegen opgesteld een tijdelijke personen-/goederenlift van het type Scando 450.
  • De tegenoverliggende kopse gevel bewerkbaar maken met een Enkelmast hefsteiger, type MSHF.
  • De beide langs gevels voorzien van een Dubbelmast hefsteiger, type MSHF , waarbij deze hefsteigers op een hulpconstructie geplaatst dienen te worden.

 

Het werk met de hefsteigers is gestart in juni, volgens planning is de gevel in september gereed. Een uitdagend project waarbij wederom gebleken is dat met goede samenwerking veel mogelijk is.