Benelux

Bijzondere gebouwen

Met de jaren heeft Alimak de mogelijkheid gehad verticale toegang te leveren bij de bouw, restauratie en het behoud van een aantal van 's werelds bekendste gebouwen.

Dit onderdeel van de website van Alimak memoreert een aantal van de grootste en vaak meest ingewikkelde projecten waarbij onze onderneming betrokken is geweest.

Vrijheidsbeeld, New York, VS

Permanente nood- en servicelift. Tijdens de renovatie voor de 100e verjaardag van het beeld werd ook nog een bouwlift van Alimak gebruikt.

CN-tower, Toronto, Canada

De hoogste ift in de bouw ter wereld met een hefhoogte van 450 m werd tijdens de bouw van de toren gebruikt.

Halley onderzoeksbasis, Zuidpool

Goederenlift van Alimak voor een twee verdiepingen tellende accommodatie.

Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk

In 1983 was het tijd om het klassieke monument te restaureren en Alimak stelde een unieke oplossing voor verticale toegang voor.

Arc de Triomphe, Parijs, Frankrijk

Voor het 34 miljoen Franse francs kostende renovatieproject van de Arc de triomphe in 1989 (het eerste in zijn 180-jarige historie) werd van een Alimak-lift voor personen en materiaal gebruik gemaakt, zodat onderaannemers toegang tot de zes gebouwde verdiepingsunits hadden.

Les Invalides, Parijs, Frankrijk

Eind jaren 80 werd een omvangrijk opknapprogramma gestart. Alimak werd gekozen om de nodige bouwliften en steigers te leveren zodat de aannemer toegang tot de verschillende onderdelen van de ruime bouwplaats zou hebben.

Het Louvre, Parijs, Frankrijk

Het Grote Louvre Project dat zich tot doel stelde het Louvre uit te breiden en te moderniseren werd tussen 1981 en 1999 uitgevoerd. Een transportsteiger van Alimak werd tegen een van de gevels van het Louvre geplaatst.

Notre Dame, Parijs, Frankrijk

De kathedraal van Parijs is een van de fijnste staaltjes van gotische architectuur. De hoeksteen werd in 1163 gelegd en de kerk werd in 1250 afgerond. Het huidige verkeer en de vervuiling vereisen een doorlopend onderhoud van de gevel en Alimak is trots op zijn bijdrage aan het behoud van de pracht van de kathedraal in de jaren negentig.

Australisch parlement, Canberra, Australië

Het Parliament House in Canberra is gesierd met een schitterende vlaggenmast, op niet minder dan 80 meter boven het gebouw. Voor toegang en onderhoud van de hijsmachine voor de vlag was een lift nodig. Maar gezien de vorm van het vlaggenmastontwerp was dit geen eenvoudige taak. Met het aandrijfprincipe van Alimak was de bocht echter geen probleem en werden twee Alimak-dienstliften geïnstalleerd.

Torre de Collserola, Barcelona, Spanje

Eén permanente panoramalift van Alimak.

Washington Monument, Washington, D.C., VS

Het monument was nodig aan reparatie toe door natuurlijke veroudering en verwering en vanwege de verwarming, afkoeling en het bezoek van gemiddeld 3000 bezoekers per dag. Het restauratieproject ter waarde van 9,4 miljoen dollar begon in de herfst van 1998. Er werd voor een Alimak-bouwlift met een capaciteit van 1800 kg gekozen.

Royal Opera House, Londen, VK

Een speciale lift van Alimak met een nuttig laadvermogen van 24.000 kg voor transport van en volledig belaste vrachtwagen.

CERN Large Hadron Collider, Frans-Zwitserse grens

Twee speciale liften van Alimak in de grootste en krachtigste deeltjesversneller ter wereld.

Sudbury Neutrino Observatory, Canada

Diepst gelegen Alimak-lift ooit, op 2.000 m onder grondniveau. Foto met toestemming van SNO.

Bijzondere gebouwen

Winstgevendheid voor de klant

In een wereld waar tijd geld is, zorgen wij ervoor dat klanten materiaal krijgen en dat personeel hoger, sneller en veiliger wordt getransporteerd.