Benelux

Bruggen en tunnels

De toegang tot brugpylonen voor service en onderhoud is een van de lastigste uitdagingen waar lift -en toegangstechniek ondernemingen mee te maken krijgen.

Het onderhoudspersoneel moet toegang krijgen tot de tuien en de waarschuwingslampen voor vliegtuigen bovenaan en hiervoor moet een lift in de betonnen pylonen worden geplaatst. Voor dit soort toepassingen is de tandheugel en rondseloplossing van Alimak eigenlijk het enige levensvatbare en bedrijfszekere alternatief, omdat de pylonen extreem smal en vaak ook nog hellend of zelfs gebogen zijn.

Alimak heeft de laatste 40 jaar met succes over de hele wereld liften in pylonen geleverd die bij brugprojecten betrouwbare en gepaste toegang bieden. De liftoplossingen van Alimak passen zich aan hellingen en bochten, kleine ruimtes en windomstandigheden aan en bereiken de top van de hoogste bouwwerken.

Alimak liften bewijzen zich voortdurend door betrouwbare en gepaste toegang te bieden voor inspectie, onderhoud en als nooduitgang in tunnelschachten voor wegen, trein en metro over de hele wereld door zich aan hellingen, bochten en kleine ruimtes aan te passen. De eerste schachtlift van Alimak werd in 1975 in Oostenrijk geïnstalleerd en werd gebruikt om de 600 meter hoge ventilatieschachten in de tunnel onder de Tauern bergpas te inspecteren.

Alimak biedt ook support in de bouw van bruggen en tunnels met tijdelijke verticale oplossingen.

Bruggen en tunnels

Winstgevendheid voor de klant

In een wereld waar tijd geld is, zorgen wij ervoor dat klanten materiaal krijgen en dat personeel hoger, sneller en veiliger wordt getransporteerd.