Benelux

Mijnbouw

De Alimak lift is de perfecte oplossing voor ondergrondse en bovengrondse toepassingen in de mijnbouwsector, zoals staalfabrieken, smelters, concentratoren en andere ertsverwerkende fabrieken.

De staalkabellift is geschikt voor het dragen van zware lasten bij relatief hoge snelheden en vormt de voornaamste verticale toegang voor personen en materiaal in een ondergrondse mijn. Alimak liften met tandheugel en rondselsysteem zijn ideaal geschikt voor het leveren van secundaire, verticale noodtoegang die door de veiligheidsvoorschriften voor mijnen verplicht is.

Alimak liften worden ook gebruikt om andere niveaus verderop in het tunnelsysteem op eenvoudige en economische wijze met elkaar te verbinden en voor het transport van mensen en materiaal tussen de niveaus en de winplaatsen. De lift kan eenvoudig worden geïnstalleerd en de kosten blijven beperkt omdat een machinekamer niet nodig is.

Bij breekinstallaties waar de operator laders, bakken, transportbanden, enz. controleert, die op verschillende niveaus geïnstalleerd staan, kan de Alimak lift voor snelle bewegingen tussen niveaus de beste oplossing zijn.

Alimak biedt ook support in de bouw van mijninstallaties met tijdelijke verticale oplossingen.

Mijnbouw

Winstgevendheid voor de klant

In een wereld waar tijd geld is, zorgen wij ervoor dat klanten materiaal krijgen en dat personeel hoger, sneller en veiliger wordt getransporteerd.